Facebook Twitter YouTube E-mail
Home Dog News Eurodogshow.. Het verslag

Eurodogshow.. Het verslag

Het begon allemaal vrijdagavond al, zorgen dat alles klaar lag om ‘s morgens vroeg te kunnen vertrekken.. Ons qnotje nog in de douche (kwam een kilo zand uit!!), de bench nog helemaal proper gemaakt, een borstel klaar gelegd, de nodige papieren, koekjes en drinken voor ons Qnotje en dan ook nog wat voor de baasjes.. Maar na alles effe samen te zoeken hopen we dat we alles hebben.. Dan probeerden we om op tijd te gaan slapen, maar dit lukte niet zo goed sinds we nog vanalles te doen hadden, uiteindelijk lagen we tegen half 1 in ons bed..

Om 10 voor 6 zou mijn wekker aflopen (wat ie dus niet gedaan heeft) en dus al maar goed dat ik aan David ook gevraagd had om zijn wekker te zetten.. Kwart na 6 uiteindelijk het bed uit, aankleden, hondjes eten geven, klaarmaken, hondjes uitlaten en ons Qnotje een laatste keer “fatsoeneren”, want ja de juffrouw houdt er nu eenmaal van om zich lekker vuil en nat te maken als ze buiten komt.. En dan de auto in en weg..

Er was ons gezegd van daar zeker op tijd toe te komen, en volgens de gps zouden we er rond 8u30 zijn, dus echt wel ruimschoots op tijd.. Naargelang de rit vorderde kwamen de zenuwen opzetten πŸ™‚
Daar toegekomen was het aanschuiven vanop de afrit van de snelweg tot op de parking, uiteindelijk een plaatsje gevonden en we gingen op weg.. We waren nog geen 2 minuten uit de auto en ik zag al iets waar ik mijn wenkbrauwen bij fronste.. Een grote hondendrol in het midden van de stoep.. Blijkbaar vond het baasje het niet nodig om dit op te kuisen… Maar we stappen dapper verder op weg naar de ingang.. Daar splitsten onze wegen.. David ging binnen langs de gewone ingang want hij moest tenslotte nog inkom betalen en Qnotje en ik begaven ons naar de ingang voor de hondjes..
Wat een lange rij.. Aanschuiven om binnen te kunnen, ik had al goed ons koukleumpje al maar vastgepakt want alles was nat en al maar goed.. Er waren daar echt mensen die niet op hun hond lette en die lieten die dus gewoon maar doen, en natuurlijk de rode draad van de dag was ook aanwezig.. Pipi en kaka overal.. Wat een lekker aroma dat er hing..

Uiteindelijk binnen geraakt en voorzien van een cataloog (wat niet zo super handig is, met een Qnotje op je arm, dierenarts papieren en inschrijving in je andere hand en dan nog proberen de rest in orde te maken) op zoek naar David.. Die zat al aan de ring en we zagen direct al andere Cavaliertjes en ik had al direct zin om met de mensen te gaan babbelen.. Maar David moest eerst nog effe terug naar de auto voor onze stoeltjes.. Dus ons Qnotje en ik zetten ons daar wat onwennig neer en we wachten op David.. Ondertussen komen er nog Cavjes toe en die passeren ons, maar ik ben toen toch wel wat “verschoten” hoor, normaal gaan eigenaars van Cavjes toch altijd wat samen staan babbelen enzo eh (allΓ© ik doe dat toch als ik mensen met een cavje zie) maar als er hier iemand passeerde en je lachte er naar ofzo die mensen negeerden je straal.. Dat was bij mij echt zo wel effe van oei, wat is dat hier voor een sfeertje…

Toen we uiteindelijk “gesettled” waren, kwam er naast ons ook een cavaliertje zitten met 2 meisjes en ik dacht nog effe van, ja, mensen om mee te babbelen, maar niks was minder waar.. Ik wilde effe iets vragen en ik werd vlug afgewimpeld..

Dat was voor mij echt wel ff zo’n signaal van howla, hier horen wij echt niet thuis…
Uiteindelijk 10u en ik was er ondertussen ook achtergekomen dat ons Qnotje al heel vlug aan de beurt ging zijn want ze gingen beginnen met de Black en Tans, ik was ook wel geschrokken dat ze die per kleur keurden hoor, dat had ik niet verwacht… En dus begonnen de zenuwen nog erger te worden.. Voor het wandelen had ik niet veel schrik, tenslotte is ons Qnotje daar echt wel heel goed in, maar ja anderzijds zo’n drukke omgeving met al die nieuwe indrukken, wie weet hoe gaat ze reageren..
Ik denk dat het bijna half 11 was toen we aan de beurt waren, dus ik kruip dapper over de bank (de ingang van de ring was volgelopen met mensen) en we gaan er aan beginnen..
Ons Qnotje was zo over haar toeren.. Zoveel mensen en hondjes, zoveel lawaai, dat was niet zo voor haar weggelegd hoor, resultaat, ze waggelde naast mij, ze had compleet geen aandacht en wilde alleen terug naar David die ze heel goed wist zitten naast de ring.. Dan moest ze op de tafel.. Dit vond ze ook maar niks (terwijl ze dat normaal echt niet zo erg vindt), ze wilde niks liever dan heel dicht tegen mij aan komen zitten en in mijn nek te kruipen.. Probeer ze dan maar eens in staan te zetten.. Geen succes dus πŸ™‚ Een tweede rondje in de ring en we waren er gelukkig genoeg vanaf.. Resultaat een belovend.. ‘t laagste wat je kunt krijgen maar als je dan vergelijkt hoe de anderen het er vanaf brengen dan was het ook wel normaal hoor.. Alle andere hondjes waren echt wel “getraind”, zo lopen aan het lijntje met die armen van de begeleiders helemaal van hun weg (zo’n onnozel zicht om te zien waar ik ook echt het nut niet van in zie), ze trekken die kopjes helemaal omhoog met die leibandjes, dit vond ik echt grof.. Probeer dan toch de aandacht te krijgen van je hondje ipv het te molesteren en die kop maar omhoog te trekken.. Als ik met ons Qnotje volg dan is dat koppeke heel dikwijls mooi naar boven omdat ze mij in’t oog houdt.. Maar blijkbaar moeten die showhondjes hun kopjes omhoog getrokken worden.. Echt niet aan mij besteed hoor.. Geef mij maar een hondje dat mooi volgt, dat zich lekker vuil mag maken en goed mag rondrennen en plezier mag beleven waar je dan ook nog eens heel veel liefde van terug krijgt πŸ˜‰

Al die hondjes zaten daar ocharmkes in hun benchkes het merendeel van de dag.. Wij hebben ons Qnotje effe in haar benchke gestoken voor een middagdutje toen we zelf aten, voor de rest heeft ze meestal bij David op schoot gezeten.. (Die was blijkbaar iets beter dan die van mij ;))
Het verdere verloop van de dag was redelijk rustig, afgezien van het lekkere geurtje dat er regelmatig hong.. (Blijkbaar vinden de eigenaren van een aantal showhonden dat de uitwerpselen van hun “prijzenbeesten” niet zo vies is, want hoe groot de hoop ook is, we laten het gewoon liggen…) Wat een viezigheid..

We hebben dan ook nog bezoek gekregen van een paar mensen van het forum (waarvoor mijn dank), David kwam na een rondje door de hallen terug en zei dat ons Qnotje een BIH was.. (een bekende internet hond) LOL

Voor de rest zijn we ook nog door verschillende mensen aangesproken geweest, ook nog mensen die een cavaliertje wilde aanschaffen en we hebben ze dan maar zo goed mogelijk advies gegeven en ze direct afgeraden om in een winkel te kopen maar zeker eerst wat opzoek werk te doen (en ze ook naar hier doorverwezen)..

Dan zijn we tot slot ook nog wat gaan shoppen en heb voor Qwick & Qwebble ook hun outfitjes van rogz eindelijk compleet kunnen maken en toen het 4u was zijn we vlug het aandenken gaan halen en terug naar huis gereden.. We waren alle 3 heel blij dat we terug naar Qwick & Qwebble konden..

Tot zover ons show avontuur πŸ™‚

 
2 Comments  comments 

2 Responses

  1. Ewel Lieve,

    Zou ook niks voor mij zijn hoor! Ik heb wel eens gedacht ‘zouden we niet eens, gewoon uit nieuwsgierigheid’ maar o neen, als ik dat lees!!! Ons Milo moet gewoon Milo kunnen zijn en wij vinden hem de mooiste hond (hahahahaha) en dat moet niet bevestigd worden of ontkend. Hij zou ook heel nieuwsgierig zijn naar de andere hondjes ginder en er niks van bakken whahahaha en die concurrentiestrijd hmmm zou ik echt op braken.
    Maar mss niet slecht dat je het eens meegemaakt hebt.

  2. Wel, ‘k ben blij dat we eens meegedaan hebben, maar ‘k ben idd ook niet meer echt geneigd van het nog eens over te doen..

    Geef mij maar een hondje dat graag de hof omploegt πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Q-Cavaliers [Qwick, Qarrotje, Qwebble and Qnotje]